Close

Συνεχίζεται για 19η χρονιά το φεστιβάλ αγροτουρισμού...

Νέα




Συνεχίζεται για 19η χρονιά το φεστιβάλ αγροτουρισμού...

Συνεχίζεται για 19η χρονιά το φεστιβάλ αγροτουρισμού στο λιμάνι της Παλαιάς Επιδαύρου, που πραγματοποιείται όλες τις Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές του Ιουλίου. Το φεστιβάλ, με περισσότερα περίπτερα και πιο καλαίσθητα, άνοιξε τις πύλες του το περασμένο Σαββατοκύριακο και διοργανώνεται από το Δήμο Επιδαύρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ κατά τα εγκαίνια που έκανε ο δήμαρχος Επιδαύρου Κωνσταντίνος Γκάτζιος, η συμμετοχή των επισκεπτών ήταν πολύ μεγάλη.

Βασικός στόχος του φεστιβάλ αγροτουρισμού είναι η ενίσχυση της εξωστρέφειας των αγροτικών πελοποννησιακών προϊόντων υψηλής ποιότητας και της πελοποννησιακής γαστρονομίας, που προσθέτουν υπεραξία στο σύνολο της οικονομίας της περιοχής. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, η αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας Ντίνα Νικολάκου, ως εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, υπογράμμισε την ανάγκη περαιτέρω αναβάθμισης του φεστιβάλ αγροτουρισμού, το οποίο εμπεριέχει είπε, ένα διεθνές brand όπως η Επίδαυρος, τονίζοντας την ανάγκη διασύνδεσής του με τους υπόλοιπους σημαντικούς πυλώνες του πολιτισμού και της αγροδιατροφής και ανακοίνωσε την ένταξή του, κατά προτεραιότητα, σε δράσεις του νέου ΕΣΠΑ.

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι ήρθε η ώρα η Επίδαυρος και το φεστιβάλ να κάνουν το επόμενο βήμα σε ένα πνεύμα καινοτόμο, βιώσιμο και ενταγμένο στην κοινωνία, συνδυάζοντας τα ποιοτικά προϊόντα, τον ιστορικό ρόλο του Ασκληπιείου και το αρχαίο λιμάνι, αναδεικνύοντας και προστατεύοντας τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής.

Το φεστιβάλ αγροτουρισμού συγκεντρώνει παραγωγούς, οικοτεχνίες, συνεταιρισμούς, βιοτέχνες, καλλιτέχνες και εμπόρους παραδοσιακών προϊόντων από την Επίδαυρο και την Πελοπόννησο, με στόχο τη γνωριμία των επισκεπτών με προϊόντα της ελληνικής γης, τη στήριξη των ντόπιων παραγωγών και τη μύησή τους στο πνεύμα και τις αξίες που πρεσβεύει ο αγροτουρισμός.

Να υπογραμμίσουμε ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου, πραγματοποιούνται παράλληλα και πολιτιστικές εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων και συναυλία των Δημήτρη Μπάση και Ελένης Πέτα την Κυριακή 17 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, ενώ στις 29 και 30 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν γαστρονομικές εκδηλώσεις με διάσημο σεφ.

facebook twitter
Copyright © 2024 Smart Solutions | All rights reserved | Designed and Hosted by Smart Solutions