Close

Δυναμική η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Sial Paris 2016»

Νέα



Δυναμική η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων & Ποτών Sial Paris 2016»

Στο Παρίσι ταξίδεψε η «Μυθική Πελοπόννησος» δίνοντας δυναμικά το παρών για μια ακόμα χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «SIAL 2016», τη συμμετοχή της οποίας διοργάνωσε η Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ «Πελοπόννησος Α.Ε.». 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των ποιοτικών πελοποννησιακών προϊόντων, συμμετείχε με δικό της ανεξάρτητο περίπτερο, όπου παραγωγοί από το σύνολο της Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τα προϊόντα τους σε διεθνές επίπεδο και να έρθουν σε επαφή με αγοραστικό κοινό παγκόσμιας κλίμακας. Οι επισκέπτες της έκθεσης δοκίμασαν τα εξαιρετικής ποιότητας πελοποννησιακά προϊόντα μεταξύ των οποίων παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, λιαστή ντομάτα, κρασί, ούζο, τσίπουρο, σαλιγκάρια, σταφίδες, φυσικούς χυμούς, νωπά αλιεύματα, ταχίνι και αλείμματα σε διάφορες γεύσεις. Παράλληλα, σημείο αναφοράς αποτέλεσε και ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος live cooking και γευσιγνωσίας, ακριβώς δίπλα στο περίπτερο της Πελοποννήσου, όπου κατά τη διάρκεια όλων την ημερών, ο διακεκριμένος chef Ανδρέας Μαυρομάτης και η ομάδα του μαγείρευαν ελληνικές παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές. 
Η πλειονότητα των παραγωγών που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχαν την ευκαιρία να δειγματίσουν τα προϊόντα τους και να συνομιλήσουν για πιθανή συνεργασία τόσο με τον κ. Μαυρομάτη όσο και με την κ. Ντίνα Νικολάου, επίσης διακεκριμένη chef σε Γαλλία και Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω των b2b συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν, οι Πελοποννήσιοι παραγωγοί είχαν τη δυνατότητα να συναντήσουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο στην εμπορία τροφίμων και ποτών, τόσο από τον Ευρωπαϊκό χώρο, όσο και από άλλες χώρες όπως Κίνα, Λίβανο κα., να αποκτήσουν τεχνογνωσία, να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν για μελλοντικές συνεργασίες. 
Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας στη Γαλλία κ. Μαρία Θεοφίλη, η Εμπορική Ακόλουθος κ. Ευφροσύνη Μητά και το στέλεχος της Ελληνικής Πρεσβείας κ. Ασπασία Δροσοπούλου, οι οποίες τόνισαν τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής μας στην έκθεση ως Περιφέρεια και αναφέρθηκαν στη συνεχώς αυξανόμενη τάση που παρατηρείται στη Γαλλική αγορά ως προς τα ποιοτικά καινοτόμα και εκλεκτά προϊόντα της χώρας μας. Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με την κα. Δέσποινα Καμπουροπούλου Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου συζητήθηκαν και προτάθηκαν κοινοί τρόποι προώθησης των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησαν με την παρουσία τους ο κ. Περικλής Μαντάς Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας και ο κ. Ηλίας Στρατηγάκος Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Κτηνοτροφίας, οι οποίοι μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για στήριξη και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, ώστε να επιτευχθεί σε συνεργασία με τις παραγωγικές τάξεις ο κοινός στόχος της ανάπτυξης. 
Η έκθεση «SIAL», η οποία έλαβε χώρα στο εκθεσιακό πάρκο Paris Nord Villepinte στο Παρίσι από τις 16 έως τις 20 Οκτωβρίου 2016, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και είναι μια παγκόσμια έκθεση υψηλής επισκεψιμότητας, που φέρνει σε επαφή παραγωγούς και αγοραστές από όλο τον κόσμο, αποκαλύπτει τις τάσεις και τις καινοτομίες που διαμορφώνουν τη βιομηχανία τροφίμων του αύριο, ενεργώντας ως ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό κέντρο. Δίνει την ευκαιρία πρόσβασης στη γαλλική, την ευρωπαϊκή, αλλά και τη διεθνή αγορά, συμβάλλοντας στην στήριξη της αναγνωρισιμότητας των πιστοποιημένων προϊόντων και στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εξαγωγών. Φέτος, συμμετείχαν 7.000 εκθέτες από 105 χώρες, χιλιάδες επαγγελματίες στα θέματα διατροφής, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τους 155.000.
facebook twitter
Copyright © 2024 Smart Solutions | All rights reserved | Designed and Hosted by Smart Solutions