Close

Dобро пожаловать: Περισσότεροι από 900.000 Ρώσοι τουρίστες το 2016

Νέα



Dобро пожаловать: Περισσότεροι από 900.000 Ρώσοι τουρίστες το 2016

Περισσότεροι από 900.000 Ρώσοι τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα μέχρι και τις αρχές Δεκεμβρίου, όπως έκανε γνωστό σε σημερινή ανακοίνωσή της (Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου) η Ένωση tour operators της Ρωσίας (ATOR).
 
Ανάλογη πρόβλεψη είχε γίνει παλιότερα και από τον προϊστάμενο του ΕΟΤ Μόσχας, κύριο Πολύκαρπο Ευσταθίου, ο οποίος με αφορμή την ανακοίνωση της ATOR δήλωσε ότι πολύ σημαντική για την ανάκμψη των Ρώσων επισκεπτών προς την Ελλάδα είναι η ύπαρξη απευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ των δύο σημαντικότερων πόλεων της Ρωσίας. της Μόσχας και της Αγ.Πετρούπολης, με ελληνικούς προορισμούς.
 
Πηγές του Υπουργείου Τουρισμού αναφέρουν ότι το 2017 αναμένεται περαιτέρω άνοδο των Ρώσων επισκεπτών, καθώς νέες απευθείας πτήσεις έχουν προγραμματιστεί μεταξύ  Ελλάδας-Ρωσίας. Πιο συγκεκριμένα, νέες πτήσεις έχουν δρομολογηθεί μεταξύ της Σαμάρα και του Αικατερίνμπουργκ με την Κρήτη, ενώ το hightlight της επόμενης χρονιάς αναμένεται να είναι η απευθείας σύνδεση Μόσχας και Αγ.Πετρούπολης με την Καβάλα, η οποία θα εκτοξεύσει τον τουρισμό σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
 
Ενώ, η ίδια η Υπουργός, κυρία Έλενα Κουντουρά πιέζει μετά την Καβάλα στο άνοιγμα και νέων προορισμών με απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Ρωσία, όπως η Καλαμάτα, η Αγχίαλος, το Άκτιο, η Άραξος, η Σκύρος κα όλο τον χρόνο λόγω της αυξημένης ζήτησης για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως θρησκευτικός, ιατρικός κα. Μεγάλη δε, ζήτηση παρουσιάζεται από τη Ρωσία για τις διακοπές των Ρωσικών Χριστουγέννων (1ο 10ημερο Ιανουαρίου) σε πιο ηλιόλουστες περιοχές, όπως η Ελλάδα, εγκαινιάζοντας έτσι τη νέα σεζόν από το ξεκίναμα του 2017.
 
Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο η ATOR είχε έρθει σε αντιπαράθεση με την Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τις αφίξεις των Ρώσων επισκεπτών στην Ελλάδα το πρώτο 5μηνο του έτους, αμφισβητώντας σε δημόσια τοποθέτησή τους την ακρίβεια των ελληνικών μετρήσεων. Συνολικά σε σχέση με το 2015 η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία αυξήθηκε φέτος κατά 30%.  
facebook twitter
Copyright © 2024 Smart Solutions | All rights reserved | Designed and Hosted by Smart Solutions