Close

Γαλάζια Σημαία για την παραλία Ψιλή Άμμος στο Τολό 2021

Νέα

Πόλη: Τολό



Γαλάζια Σημαία για την παραλία Ψιλή Άμμος στο Τολό 2021

Τη δεύτερη θέση – ανάμεσα σε 49 χώρες – κατέχει η Ελλάδα στις βραβεύσεις ακτών και μαρίνων, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία».

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα κατέχει τη 2η θέση παγκοσμίως , με 545 βραβευμένες ακτές. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 49 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13,5% των συνολικών βραβεύσεων.

Στην Αργολίδα βραβεύθηκαν πέντε παραλίες, τέσσερις στο Δήμο Ναυπλιέων (Ψιλή Άμμος στο Τολό,Καραθώνα, Πλάκα και Κονδύλι) και μία στον Δήμο Ερμιονίδας στο Πόρτο Χέλι.

Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί, διεθνώς, οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών και ως θεσμός ξεκίνησε το 1987. Η παραλία Ψιλή Άμμος στο Τολό βραβεύεται επί δέκα τέσσερα (14) συναπτά έτη με Γαλάζια Σημαία γεγονός που αποδεικνύει ότι η παραλία του Τολού ικανοποιεί τα 33 κριτήρια ποιότητας, τα οποία σχετίζονται με την καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουόμενων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Οι «Γαλάζιες Σημαίες» αποτελούν βασικό κριτήριο επιλογής των τουριστικών προορισμών από τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού, γεγονός που σημαίνει πως η Ελλάδα, φέτος θα προσελκύσει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.



facebook twitter
Copyright © 2024 Smart Solutions | All rights reserved | Designed and Hosted by Smart Solutions