Close

Πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Επιδαύρου

Νέα




Πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Επιδαύρου

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και ο Δήμος Επιδαύρου προχωρούν στην υλοποίηση πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Επιδαύρου.

Πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερης πολιτιστικής και τουριστικής σημασίας. Οι διαδρομές δίνουν τη δυνατότητα:

Α. να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στην περιοχή προσελκύοντας ήπιο, περιπατητικό τουρισμό, και

Β. να ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής. 

Οι διαδρομές (7 πεζοπορικές και 1 ποδηλατική) συνδέουν περιοχές ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντα, είναι εύκολες έως μετρίας δυσκολίας και συνολικού μήκους 68,41χλμ.

Η χάραξη λαμβάνει υπ’ όψιν υφιστάμενες διαδρομές, καλά διατηρημένες, με ήπια βλάστηση.

Η σήμανση πραγματοποιείται με μεταλλικές πινακίδες σύμφωνα με τις επισυναπτόμενες προδιαγραφές. Η σηματοδότηση του προγράμματος «Μονοπάτια Πολιτισμού» είναι δίγλωσση (ελληνικά και αγγλικά) και διακρίνεται σε σηματοδότηση κατεύθυνσης, επιβεβαιωτική πορείας και σηματοδότηση πληροφοριών. 

Τα κείμενα των πολιτιστικών πινακίδων του προγράμματος – οι οποίες τοποθετούνται στην αρχή κάθε μονοπατιού που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα και περιλαμβάνουν το χάρτη της περιοχής με σημειωμένη τη διαδρομή και συνοπτικό κείμενο με τα αξιοθέατα που συναντούμε στη διάρκειά της – συντάσσονται από την κα Ευαγγελία Αισώπου, φιλόλογο και Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Επιδαύρου, ενώ την τελική επίβλεψη έχει ο κ. Β. Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.
facebook twitter
Copyright © 2024 Smart Solutions | All rights reserved | Designed and Hosted by Smart Solutions