Close

Lonely Planet 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Η Πελοπόννησος αποτελεί τον καλύτερο ταξιδιωτικό προορισμό για το 2016 σύμφωνα με τον κορυφαίο τουριστικό οδηγό, Lonely Planet. Όχι άδικα.

Δύσκολα συναντάς έναν τόπο που να συνδυάζει όσα η Πελοπόννησος. Μερικά από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, πανέμορφες παραλίες και γραφικά ψαροχώρια, αλλά και μαγευτικά ορεινά τοπία με χωριά λες και έχουν λαξευτεί  πάνω στον βράχο. Τόποι γεμάτοι ιστορία και αυθεντική ελληνική ομορφιά. Αυτή είναι η Πελοπόννησος. Ένας προορισμός φιλόξενος και ανοιχτός σε κάθε επισκέπτη 365 ημέρες τον χρόνο.

Κι αν η Πελοπόννησος είναι όπως λένε ο επίγειος τουριστικός παράδεισος, τότε η Αργολίδα είναι το πιο λαμπερό κόσμημά του. Από πού να ξεκινήσει να μιλάει κανείς; Από το Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, με το Παλαμήδι και την πανέμορφη ενετική παλιά πόλη του; Από την Επίδαυρο και το πιο ξακουστό θέατρο στον κόσμο; Τις Μυκήνες; Τον προορισμό των γαλαζοαίματων, το κοσμοπολίτικο Πόρτο Χέλι; Ίσως αυτά να είναι πλέον λίγο-πολύ σε όλους γνωστά.

Για τον επισκέπτη που θέλει πάντα να ξεχωρίζει το καλό μέσα στο καλύτερο, για όποιον γνωρίζει την αληθινή ομορφιά των διακοπών, τότε το Τολό είναι για αυτόν το σημείο αναφοράς.  Μέσα στο απέραντο γαλάζιο ουρανού και θάλασσας και καλά προστατευμένο από τα μικρά νησάκια του, το γραφικό χωριουδάκι του Αργολικού κόλπου μοιράζει απλόχερα την αύρα της καλοκαιρινής ηρεμίας, αλλά και την ξεχωριστή ομορφιά του ανεξερεύνητου.

Μπορείς να κάνεις τη βουτιά σου στην μεγάλη αμμώδη παραλία του σε λίγα μόλις βήματα, απολαμβάνοντας φρέσκο αργολικό ψάρι σε μια από τις ταβέρνες που βρίσκονται κατά μήκος της ακτής ή να προτιμήσεις να εξερευνήσεις  το παρθένο νησάκι της Ρόμβης και την ερημική «κρυφή» παραλία του. Με λίγα λόγια μπορείς να έχεις ό,τι έχεις ονειρευτεί για τις καλοκαιρινές σου διακοπές και σε απόσταση αναπνοής από κάθε σημείο του αργολικού παραδείσου.

Aρθρογράφος: Μάνος Παπαδάκης

facebook twitter
Copyright © 2024 Smart Solutions | All rights reserved | Designed and Hosted by Smart Solutions